Historien vår

Har du lagt merke til «Andvord papir» på fasaden på Stortorget 3 i Oslo? Du husker kanskje at papirbutikken, Rich. Andvord, holdt til der?

Foto: TIna Kalland

Grunnlagt i 1865

Rich. Andvord AS var et norsk papir- og kontorrekvisitafirma, beliggende i Oslo.

Fra selskapet ble grunnlagt i 1865 var det helt til 2005 en familiebedrift. Selskapets grunnlegger Richard Andvord (1839–1913) kjøpte eiendommen mellom Karl Johans gate og Stortorvet av assessor Ludvig Mariboe, og åpnet sin forretning 1. mai 1865.

solen FOTO: Thorén, Per Adolf / Oslo Museum
Foto: Per Adolf Thorén / Oslo Museum

De første årene bodde Andvord selv i andre etasje over butikken. Med sin sentrale beliggenhet ble butikken et møtested for byens borgere. Tidens intellektuelle elite hadde mange spesielle krav til sine skriveredskaper, og Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Edvard Grieg, Jonas Lie og Edvard Munch var blant de faste kundene. Kunstnere som hadde vansker med å betale, fikk diskret økonomisk hjelp.

Butikken fungere som diskusjonsklubb og møteplass for byens intellektuelle, og invitasjonslistene til borgerball og veldedige tilstelninger trakk mange folk til butikken.

Etter hvert utvidet firmaet sin virksomhet, med trykkeri, bokbinderi og stempelproduksjon, og kommunale og statlige etater ble stadig bedre kunder. Firmaet vokste kraftig.

Litt nyere historie

I 2017 flyttet Andvord Grafisk ut fra lokalene på Lunden i Oslo til Skytta industriområde på Hagan i Nittedal.

I 2020 fusjonerte Artisti Campaign og Mail4You og ble til Artisti Campaign.

I 2023 fusjonerte Artisti Camaign og Andvord Grafisk og ble til Mediehuset Andvord AS.

Vi har to ulike lokaliseringer. På Hagan har vi grafisk produksjon og i Grimstad har vi lager, logistikk og kundeservice.

Vi leverer et bredt spekter av trykksaker og IT løsninger til kundene våre. Alt fra offsettrykk, digitaltrykk med variable data, alle typer ferdiggjøring, lager- og logistikkløsninger.

Designavdelingen vår har erfaring i formgiving for store merkenavn. Vi kan også hjelpe deg med tekst og foto.

Prosjektlederne våre trekker i trådene og holder deg oppdatert.

 

 

Kontaktinfo

Hos oss møter du engasjerte, kunnskapsrike og topp motiverte ansatte.

Kontakt